European First Aid

Az Európai Elsősegély-Bizonyítvány tanúsítja a sikeres részvételt egy alapszintű Elsősegély kiképzésen. A megtanult képességekkel szükséghelyzetekben a gyors intézkedések révén életet lehet menteni.

Továbbá képesek lesznek arra, hogy az érintett személyek állapotának rosszabbodását mindaddig megállítsák, amíg a mentő egység meg nem,  az orvosi  szükséghelyzetekre kiképzett személyzet meg nem érkezik, vagy a további gondoskodás megtörténik, illetve a kórházi gyógykezelés el nem kezdődik.

european_first_aid_certificate.jpgAz Európai Elsősegély-Bizonyítvány igazolja a SAINT-szervezetek által meghatározott Elsősegély kiképzések minőségét. Az egyes európai országok által az Elsősegélyben kiképzett személyekkel szemben támasztott, elsősegély helyzetben szükséges követelmények ezzel teljesítettnek illetve igazoltnak tekinthetőek.

A tananyag tartalom és koncepció  tekintetében megfelel a hazai és nemzetközi szabványnak.

Közös alapelveink

  • Egy Európa-szerte megközelítően egységes Elsősegély-kiképzés ismertetőjegyei és tartalma.
  • Az oktatók Európa-szerte megközelítően azonos minősítése, az elsősegély tanfolyamok lebonyolítása a mindenkori SAINT szervezet megbízásából, a közösen lefektetett alapelvek  figyelembevételével.
  • A tananyag egységesítése és optimalizálása, hogy úgy országosan, mind Európa-szerte a sürgősségi ellátást igénylő pacienseknek a lehető legjobb esélyt kínáljuk az életbenmaradásra.

A kiképzés közös ismérvei

§         Az elsősegély tanfolyamok 8-16 oktatási órából állnak.
§         A kiképzés legalább 50 %-a az egyes  életmentő és elsősegély gyakorlatokból áll, oktatói bemutatás és a résztvevők gyakorlása útján.
§         A tartalmi - metodikai koncepció 15-20 személyre szól.
§         Több, mint 10 résztvevő esetén egy oktató segéd vagy egy második tanerő bevetése javasolt, hogy párhuzamosan lebonyolítandó valamint egyidejűleg szakszerűen felügyelt tréninget lehessen biztosítani.
§         Az oktatás folyamán történő ellenőrzések illetőleg a kiképzés zárásaként egy felülvizsgálat útján az eredmény megállapítása.
§         A megtanult ismeretek és készségek rendszeres felfrissítése két évenként javasolt.

Tanfolyamok Az LSM képzések mellett oktatjuk a BLS Alapszintű újraélesztési algoritmust is! Read More
Ügyfélszolgálat Kollégáink örömmel állnak rendelkezésére kérdések esetén. Read More
Tagszervezeteink Az USB Országos Szamaritánus társaság tagjai Read More